Magneettihoito


Magneettihoidot ovat osoittautuneet yllättävän tehokkaiksi hoidoiksi nimenomaan erilaisiin lihasten jännitystiloihin sekä verenkierto-ongelmiin.

¤ Magneettinen selkähieronta – auttaa selän jännitystiloihin ja on ainutlaatuinen kokemus, jonka jälkeen olosi on rentoutunut ja energinen.

¤ Magneettinen niskahieronta – auttaa niskan ja hartioiden jännitystiloihin

¤ Kaksiakselinen Body Energizer vapauttaa kehon jännitetilat jalkapohjia hoitamalla

Magneettihoito ei ole tämän päivän keksintö, vaan sitä on menestyksekkäästi käytetty täydentävänä hoitomuotona jo kauan.
Varsinkin Kiinassa ja Japanissa magneettihoidoilla on vankka perinteensä hoitomuotona. Mutta myös mm. Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopassa sitä on hyödynnetty hoitotyössä 1970 -luvulta asti.
Esimerkiksi Yhdysvaltojen lääkintöhallitus FDA on hyväksynyt magneettiterapian vuodesta 1978 täysin turvallisena hoitomuotona erityisesti kipujen ja luunmurtumien hoitoon.

Magneettiterapia perustuu tosiasiaan, että kaikkien elollisten olentojen solut ovat sähköisesti varattuja. Koko kehomme sykkii / värähtelee koko ajan sähkömagneettisesti. Kaikki elolliset olennot ovat riippuvaisia tästä heikosta sisäisestä magneettikentästä, joka kontrolloi esimerkiksi sydämen sykettä, aivotoimintaa, hermoimpulsseja sekä myös hengitystä.

Häiriö solun sähkömagneettisessa kentässä saa solun ja siis meidät voimaan huonosti. Tiedetään, että monet sairaudet voivat johtua solujen sähköisestä poikkeamasta.

Magneettiterapialla vaikutetaan solujen värähtelytaajuuteen saaden solut työskentelemään tehokkaammin. Magneetit itsessään eivät ole parantavia, vaan ne stimuloivat kehon soluja toimimaan paremmin ja siten parantamaan itse itsensä. Magneettihoidon avulla verenkierto paranee ja sitä kautta myös aineenvaihdunta ja mm. veren hapenkuljetuskyky paranevat.
Hyvä verenkierto on taas hyvän terveyden yksi edellytys.

Magneettiterapiaa on huomattu soveltuvan erinomaisesti esimerkiksi luunmurtumien ja luukadon, osteoporoosin, erilaisten nivel- ja reumavaivojen, migreenin, unihäiriöiden, sydän- ja verisuonitautien ja kiputilojen hoitoon.

Magneettihoidosta puhuttaessa on syytä huomata ero staattisen ja pulsoivan magneettihoidon välillä.
Staattinen magneettihoito perustuu pysyvään, ei-vaihtelevaan, magneettikenttään. Sitä käytetään yleisesti erilaisissa magneettihoitotuotteissa, kuten tyynyissä, patjoissa, pohjallisissa ja koruissa. Hoito soveltuu hyvin myös itsehoitoon, sillä se vaikuttaa lähinnä kehon pintakerroksiin.
Pulsoivassa magneettihoidossa magneettikentän voimakkuus (ja suunta) vaihtelevat. Hoito suoritetaan useimmiten hoitajan toimesta ja se on syvempää koko kehoon vaikuttavaa hoitoa, jota yleensä annetaan lyhyinä viikon parin hoitojaksoina.

Magneettiterapiaa ja sen vaikutuksia tutkitaan jatkuvasti. Tutkimusten myötä löytyy myös uusia positiivisia terveysvaikutuksia.